,

BENOveren, renoveren met de B van beter

BENOveren

Ben je van plan om te renoveren? Dan kan je het nog beter doen dankzij BENOveren. Maar wat is dat nu eigenlijk? Door te BENOveren verhoog je stapsgewijs het wooncomfort, laat je de energierekening dalen en draag je je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Het doel van BENOveren? Een energiezuinige woning creëren met een energiepeil van 60 of een EPC-waarde van 100. Door te streven naar deze ‘energiewaardes’ wordt de CO2-uitstoot van je woning drastisch verminderd. Niet alleen goed voor het milieu maar zelfs voor jouw portemonnee. Ook bij EnD Werken dragen we dit hoog in het vaandel. Benieuwd naar onze energiezuinige realisaties? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

BENOveren werkt het best met een handig stappenplan. Wij, bij EnD Werken, staan je hierbij dan ook altijd bij om tot een mooi en energieverantwoord eindresultaat te komen. Benieuwd hoe BENOveren precies in zijn werk gaat? Hieronder een kort overzicht:

  1. Vanboven beginnen: Alles begint bij een goede isolatie van je dak. De reden daarachter? Meestal ontsnapt het meeste warmte via deze weg. Bij een dak met een hellend vlak is het bijvoorbeeld aangeraden om zowel de binnen- als buitenkant te isoleren. Heb je een plat dak? Dan kies je het best voor isolatie aan de buitenkant.
  2. Neem de muren onder handen: De volgende plek waar de meeste warmte verloren gaat zijn de muren. Isoleer dus best je buitenmuren met spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie of binnenmuurisolatie.
  3. Ramen en deuren: Heb je ramen die ouder zijn dan tien jaar? Je energiekost kan dan wel eens flink stijgen. Overschakelen op hoogrendementsglas is daarom zeker geen slecht idee.
  4. Vloerisolatie: Vloerisolatie zorgt ervoor dat je vloer minder kil aanvoelt. Als je een kelder of kruipruimte hebt, is het verstandig deze van onderaf te isoleren. Als je geen kelder hebt, isoleer je best tussen de draagvloer en de vloerbekleding.
  5. Technieken van de woning: Verwarming, warm water, ventilatie, verlichting, elektriciteit, … Het moet allemaal zorgvuldig op elkaar afgestemd worden zodanig dat jouw energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Wij helpen je hierbij maar al te graag op de goede weg.

Zoals je ziet, een ‘hele boterham’ dus. BENOveren zorgt voor meer comfort, een lagere energierekening en jouw huis zal door de energiezuinigheid in waarde stijgen. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan. Maar geen zorgen want je kan hiervoor rekenen op de nodige financiële steun. Zo krijg je, afhankelijk van wat je precies laat uitvoeren, zogenoemde BENOvatiepremies. Deze geven je alvast een extra duwtje in de rug. Op die manier verdien jij je investering nog sneller terug.

Heb jij het gevoel dat je tijdens het BENOveren ondersteuning nodig hebt om de elektriciteitswerken, domotica, verlichting en/of ventilatie op een energievriendelijke manier te realiseren? EnD Werken helpt je graag, wij verwelkomen je met open armen.

Wil je meer weten over EnD Werken? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.

Bronvermelding website Vlaanderen: energiebesparen.be