,

Waarom elektricien Stephan altijd nauw contact houdt met de architect, bouwheer, … voor jouw elektrische installatie

elektricien contact

Wanneer je gaat bouwen, of eventueel zelfs verbouwen, dan is een architect vaak onontbeerlijk. Hij of zij is op de hoogte van wettelijke en reglementaire bepalingen die van toepassing zijn op de constructie en inrichting van het gebouw in kwestie. Echter heeft de architect of bouwheer niet altijd (intern) de juiste vakmensen in dienst om bepaalde aspecten van het bouwproces uit te voeren. Zo wordt er vaak beroep gedaan op onderaannemingen met een specialisatie in een bepaald vakgebied. In het geval van EnD Werken gaat dat van elektriciteit tot en met ventilatie. Maar natuurlijk is het uitermate belangrijke, zeker bij grotere projecten, dat er tussen iedere ‘discipline’ een excellente communicatie is. Iets dat we bij EnD Werken erg belangrijk vinden bij ieder project. Nieuwsgierig waarom? Je ontdekt het hier in dit blogbericht.

Sanitair, interieur, … Het zijn maar enkele ‘vakgebieden’ die komen kijken bij (nieuwbouw)projecten. Net zoals de plaatsing van jouw elektrische installatie. In de praktijk merken we bij EnD Werken vaak dat het echt wel loont om een goede communicatie op te zetten tussen alle verschillende partijen die betrokken zijn bij het bouwproces.

Indien we uitgaan van het slechtste geval waarbij iedere partij, bij wijze van spreken, zijn oogkleppen opzet? Dan is er een groot probleem want dat wil zeggen dat iedereen kan doen waar hij of zij zin in heeft of wat past binnen hun agenda. Zonder rekening te houden met anderen. Uiteraard bemoeilijkt dit alleen maar het perfecte eindresultaat waar Stephan van EnD Werken altijd naar streeft.

Om dus ten alle tijde te voldoen aan jouw noden omtrent elektriciteit, verlichting, laadpalen, videofonie en ventilatie, zorgen we er bij EnD Werken altijd voor dat er een goede communicatie is tussen alle betrokkenen. Gaande van de stukadoor tot de schilder, van de architect tot de eindklant, …

Hieronder enkele voorbeelden die het belang ervan aantonen:

  • Draairichting van deuren: Stel je voor, de architect heeft op het plan de deuren ingetekend en de draairichtingen toegewezen. Tijdens het project bepaalt er iemand, dit kan de architect zijn, of de bouwheer, de schrijnwerker,… dat het scharnierpunt van een deur wordt gewijzigd naar de andere zijde van de deur. Dan is het voor de elektricien uitermate belangrijk om hiervan op de hoogte gebracht te worden. Want dit bepaald waar de schakelaar dient geplaatst te worden.
  • Positie meubels: In de slaapkamer bijvoorbeeld is het dan weer cruciaal dat de positie van het bed en de nachtkastjes op voorhand wordt toegewezen. De reden daartoe is heel simpel: de plaats waar stopcontacten nodig zijn moeten hier perfect op worden afgestemd. Hetzelfde geldt voor andere ruimtes zoals bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, berging, …
  • Andere technieken: Maar natuurlijk stopt het niet bij de plaatsing van meubels en draairichting van deuren. Ook andere technieken die worden geïntegreerd in het gebouw spelen een grote rol. Denk daarbij maar aan de integratie van audiovisuele toestellen (zoals tv’s, projectoren, …), internet (waar moeten UTP-aansluitingen beschikbaar zijn of waar zal de modem komen), …

Dit zijn alvast 3 voorbeelden die duidelijk aantonen waarom wij, bij EnD Werken, dit zo hoog in het vaandel dragen. Kort samengevat komt het erop neer dat, door een nauwgezette communicatie tussen alle partijen, problemen aangaande elektriciteit achteraf vermeden kunnen worden. Dit biedt jou als grootste voordeel dat je op het ‘einde van de rit’ er 100 procent zeker van kan zijn dat er geen eventuele extra kosten opduiken omdat er misschien bepaalde aanpassingen moeten gebeuren.

Ben jij nog op zoek naar een goede elektricien met een doorgedreven kennis die heel graag de elektrische installatie van jouw (nieuwbouw)project realiseert en tot in de puntjes afgewerkt? Twijfel niet en neem zeker contact op met Stephan. Hij helpt je graag verder. Niet alleen met je elektriciteit, maar ook met je verlichting, laadpalen, videofonie en ventilatie.

Wil je meer te weten komen over EnD Werken? Surf dan gerust eens naar deze pagina. Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.