,

Waarom domotica met DOBBIS of Niko Home Control?

waarom domotica

Connected, smart, intelligence,… Het zijn slechts enkele begrippen die de afgelopen jaren steeds meer en meer een opmars hebben gekend binnen de elektriciteits branche. Althans, zo hebben wij dat ervaren bij EnD Werken. Maar dat is niet onopgemerkt gebleven want ook fabrikanten van domotica systemen spelen hier op in. Binnen ons portfolio kan je rekenen op de merken DOBBIS en Niko Home Control, specifiek wat domotica aanbelangt. Nieuwsgierig naar de vele voordelen van domotica?

Domotica. Iedereen heeft er ongetwijfeld al eens van gehoord. Maar wat is het nu juist en nog belangrijker: waarom zou je kiezen voor domotica? In dit bericht geven we je daar graag een beter zicht op.

Domotica, ook bekend als slimme technologie voor huizen en gebouwen, is een groeiende trend in de technologie-industrie. Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals er zijn: het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en andere features om jouw huis slimmer, comfortabeler én energie-efficiënter te maken. Met andere woorden: het gebruiksgemak van de eindgebruiker primeert waardoor hij/zij wordt ontzorgd.

Misschien wel hét belangrijkste ‘unique selling point’ (USP) van domotica: het gemak en comfort. Jouw verlichting, verwarming, beveiliging en andere systemen kunnen op afstand bediend worden. Hetzij via een display in huis of een applicatie, beschikbaar voor een smartphone of tablet. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite maar het maakt jouw leven een stuk gemakkelijker en comfortabeler. De ervaring leert ons dat de systemen van DOBBIS en Niko Home Control vaak beschreven worden door klanten met termen zoals gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Verder: energie-efficiëntie. Afhankelijk van hoe uitgebreid het systeem is, behoort het tot de mogelijkheden om jouw energieverbruik in real-time te monitoren. Vanuit deze informatie kan je bijvoorbeeld slimme verlichting en/of de verwarming aansturen zodanig dat energie bespaard wordt.

waarom domotica

Een ander voordeel dat niet te missen is: beveiliging. Een domotica systeem staat garant voor meer veiligheid in vergelijking met de traditionele bekabelde elektrische installatie. Door het toevoegen van slimme beveiligingstoestellen, die gekoppeld worden via het netwerk, wordt je woning/gebouw beter bestand tegen inbraak en andere bedreigingen. Het beveiligingssysteem kan vanop afstand beheerd worden. Bij onregelmatigheden worden automatische waarschuwingen/meldingen verstuurd.

Voorts biedt domotica ook gezondheids- en welzijnsvoordelen. Slimme verlichting en verwarming dragen bij aan onder andere een gezondere slaapomgeving. Het comfort staat op nummer één.

Wil jij jouw huis slimmer maken? Wil je alles vanop afstand kunnen bedienen? Vind je energie-efficiëntie een belangrijke pijler? Draag jij comfort en gebruiksgemak hoog in het vaandel? Dan is domotica wellicht iets voor jou.

Wil je meer weten over domotica? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. EnD Werken helpt je graag verder. Zelfs al heb je momenteel een elektrische installatie die traditioneel bekabeld is, toch zijn er enkele ‘ingrepen’ die we kunnen doen om alles meer te connecteren met elkaar. Je leest er alvast meer over in dit nieuwsbericht.