,

Een goedkope elektricien: bestaat die echt?

elektricien

Bij het plannen van een verbouwing of nieuwbouw zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zoals je wellicht weet, gaat dit gepaard met talloze kosten. Het is begrijpelijk dat je op zoek gaat naar manieren om te besparen. Maar als het gaat om werkzaamheden op vlak van elektriciteit, kan je best niet te zuinig zijn. Waarom? Stephan van EnD Werken heeft ondertussen al heel wat situaties gezien waarbij het resultaat van die ‘goedkope elektricien’ niet al te best was. Elektrische installaties die niet correct zijn uitgevoerd, bepaalde zaken die niet conform het AREI zijn, … Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om maar aan te geven: als je op zoek gaat naar een goedkope elektricien, kan je best voorzichtig zijn. In dit artikel zullen we bespreken waarom ‘goedkoop’ niet altijd het synoniem is voor een ‘goede koop’. Zeker als het gaat om elektrische installaties.

Het inhuren van een goedkope elektricien kan aantrekkelijk zijn vanwege de lagere tarieven. Maar het is belangrijk om te begrijpen waarom een gecertificeerd elektricien, zoals Stephan van EnD Werken, van onschatbare waarde is als het gaat om elektrische installaties.

Een gecertificeerd elektricien heeft genoten van de juiste training en opleiding om het vak te leren. Hetzelfde geldt voor Stephan, hij is elektricien van opleiding. Met andere woorden: Stephan is in staat om elektrische systemen correct te installeren, te repareren en te onderhouden. Eventuele problemen worden geïdentificeerd en opgelost voordat ze ernstige schade of gevaar veroorzaken. Zo blijft de veiligheid in jouw woning gewaarborgd. Iets wat we bij EnD Werken hoog in het vaandel dragen.

En net daar wringt het schoentje. Goedkope elektriciens kunnen mogelijks niet over de juiste kennis en ervaring beschikken. Dit resulteert vaak in slecht afgewerkte installaties, systemen die niet conform het AREI zijn, kabels die niet afgestemd zijn op de verbruiker (qua draaddikte), beveiligingen die te licht zijn voor de elektrische kringen, … Alle voorgenoemde zaken hebben een directe impact op de veiligheid. De gevolgen hiervan? Die zijn vaak niet te overzien. Onbetrouwbare elektrische systemen verhogen immers de kans op storingen, onveilige situaties en zelfs brandgevaar.

Hoewel de initiële kosten voor het inhuren van een goedkope elektricien lager zijn, zullen de verborgen kosten op lange termijn aanzienlijk hoger zijn. Denk maar aan de kosten voor het herstellen van fouten, het vervangen van beschadigde apparatuur, het betalen van boetes voor overtredingen, het inroepen van een ervaren elektricien om de problemen op te lossen, …

Kort samengevat: het is altijd aan te raden om te kiezen voor een gecertificeerd elektricien. Zo kan jij genieten van een elektrische installatie die zorgt voor gemoedsrust. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid staan centraal. In combinatie met de persoonlijke aanpak van Stephan: misschien wel ideaal voor je volgende renovatie- of nieuwbouwproject.

Klaar om van start te gaan? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.