videofoon

Videofonie. Een handige ‘feature’ om je woning van iets extra’s te voorzien. Maar wat is het nu eigenlijk precies en wat zijn de voordelen hier allemaal van? Je komt het allemaal te weten in dit blogbericht.

Een videofoon zorgt ervoor dat je kan zien wie er aanbelt of wie voor je deur staat. Zo heb je alle vrijheid om te beslissen of je die persoon nu wel of niet binnenlaat. Een videofoon is dus een perfect hulpmiddel om je woning te voorzien van net dat tikkeltje meer veiligheid.

Een videofoon bestaat uit twee delen. Een binnen- en buitenpost. De buitenpost plaats je aan de buitenkant van de woning. Deze zal dan als het ware de rol van de bel overnemen. Deze post is bovendien voorzien van een camera die zowel beeld als geluid registreert.

De binnenpost heeft dan op zijn beurt een display waar je het beeld op te zien krijgt dat de camera uitstuurt. Zo kan je zien wie er voor je deur staat. Wil je de persoon binnen laten? Met een simpele druk op de knop wordt de deur geopend.

Een videofoon biedt naast deze veiligheid nog andere voordelen. Er zijn zelfs mogelijkheden om de videofoon te koppelen aan je smartphone of tablet. Op deze manier kan je op elk moment van de dag zien wie er voor je deur staat. Zelfs als je niet thuis bent. Uitermate gemakkelijk toch?

In sommige gevallen vervult de buitenpost ook de rol van antwoordapparaat. De persoon die voor je deur staat kan dan een boodschap inspreken die je achteraf kan beluisteren. Handig voor moest je niet thuis zijn en je pakje wordt net geleverd.

Twijfel je of jouw woning wel geschikt is voor een videofoon? Dit zou normaal geen probleem moeten zijn want deze werkt vaak met een tweedraads systeem. Bij een renovatie kan dit ook gewoon blijven hangen en is het niet nodig om nieuwe kabels te trekken. EnD Werken staat voor je klaar.

Ben je al nieuwsgierig geworden over videofonie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die we jou bieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over EnD Werken? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.