,

Jouw domotica systeem koppelen aan de digitale meter?

Domotica digitale meter

Om meteen het antwoord te geven op de vraag die dit blogbericht draagt: ja, het kan. Een domotica systeem koppelen aan de digitale meter is mogelijk. Maar waarom zou je dat nu doen? En wat levert het jou op? Je ontdekt het hier allemaal.

Kort door de bocht ga je, door dit te doen, slimmer omgaan met je eigen groene opgewekte energie. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak liggen en wil jij graag gaan voor een maximaal rendement? Dan is deze ‘slimme’ koppeling misschien wel (financieel) interessant.

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk geworden om zoveel mogelijk van jouw eigen opgewekte energie zelf te gaan verbruiken. Zeker aangezien de marktprijs voor eigen geproduceerde energie veel lager is dan de prijs die je betaalt voor elektriciteit die wordt afgenomen.

Zouden wij, bij EnD Werken, de integratie maken tussen de digitale meter en jouw domotica systeem? Dan kan de besturing zelf kiezen wat het gaat doen met eventuele overschotten aan elektriciteit. Jouw elektrische wagen verder opladen? Jouw elektrische boiler aansturen? Jouw elektrische step opladen? De mogelijkheden zijn alvast eindeloos. Al dan niet met een Dobbis of Niko Home Control systeem.

Zo kan jij met een gerust hart de deur uit gaan, zonder dat je wakker hoeft te liggen van wat er met je eigen opgewekte energie gebeurt. Je zal doen aan nog meer zelfconsumptie waardoor je energiefactuur daalt.

Bovendien ben je in de mogelijkheid om nog meer inzichten te krijgen met betrekking tot je totale energieverbruik, de productie van je zonnepanelen en je zelfconsumptie. Per gewenste tijdsperiode kan je op die manier zien hoeveel je zonnepanelen hebben opgewekt, hoeveel daarvan naar het net is geïnjecteerd en hoeveel je direct zelf hebt verbruikt.

Als leuk extra krijg je een melding van het slimme systeem indien er sprake zou zijn van een extreem hoog energieverbruik of indien er een injectie van zonne-energie naar het net plaatsvindt.

Benieuwd naar alle mogelijkheden die we je bieden om de integratie van jouw domotica systeem (Dobbis of Niko) met een digitale meter mogelijk te maken? Stuur ons gerust een bericht via ons contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over EnD Werken? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.