,

Een laadpaal: de voordelen voor jouw elektrische wagen op een rijtje

Laadpaal elektrische wagen

Ben je zelf in bezit van een elektrische wagen maar ben je nog geen eigenaar van een laadpaal? Denk je eraan eentje te laten plaatsen maar twijfel je nog aan de voordelen? In dit blogbericht zetten wij alvast de meest belangrijke voordelen voor jou op een rijtje.

Een laadpaal is, kort door de bocht, beter voor je elektrische wagen dan de typische autolader die je in het stopcontact steekt. Maar waarom nu eigenlijk? Er zijn tal van voordelen. De voordelen die er tussenuit springen? Laadpalen zijn efficiënter en je kan er gewoonweg sneller je wagen mee opladen. ‘Ready to hit the road?’

Wanneer een laadpaal wordt geïntegreerd met je woning, is het cruciaal dat het huidige verbruik in het oog wordt gehouden. Een goed zicht hebben op de hoeveelheid elektriciteit, die er naar je lader gaat zodat je systeem blijft werken, is dus een must. Bij de integratie daarvan bieden wij, bij EnD Werken, jou alvast deze garantie. Zo kan jij er vanop aan dat je domotica, verlichting, videfoon en ventilatie blijft werken. Op elk moment van de dag.

Een ander voordeel, zoals eerder al gezegd, is dat je wagen wordt opgeladen in een mum van tijd. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Bij de aankoop van een elektrische auto zit meestal een zogenaamde ‘druppellader’. Dit type lader werkt op een standaard stopcontact maar beschikt niet over een beperkt laadvermogen.

Onze laadpalen komen zelfs met een handige app voor je smartphone. Een stevig laadvermogen incluis. Hierin kan je bijvoorbeeld zien hoever het laadproces al gevorderd is. Tevens kom je te weten hoeveel jouw laadbeurt je precies heeft gekost. Tot op de cent nauwkeurig.

Benieuwd naar alle mogelijkheden die we je bieden betreffende laadpalen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder.

Heb jij toevallig zonnepanelen op het dak en is er een verbinding gelegd tussen de digitale meter en jouw domotica systeem? Dan kan de besturing zelf kiezen wat het gaat doen met eventuele groene overschotten aan elektriciteit. Is er een overproductie? Dan wordt deze informatie doorgegeven aan het systeem dat vervolgens zal kijken waar, op dat moment, stroom voor nodig is.

Wil je meer weten over EnD Werken? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.