Niko Home Control traditionele bekabeling

Domotica in jouw woning, kantoor, … het biedt heel wat voordelen. Dankzij domotica wordt het mogelijk gemaakt om alle verlichting, apparaten, … in jouw woning heel eenvoudig te bedienen. Al dan niet van op afstand. Hierdoor wordt jou een maximaal comfort gegarandeerd. Flexibiliteit troef. Maar stel: jij hebt een traditioneel bekabelde installatie en wil toch profiteren van de talloze voordelen die domotica biedt? Dan heeft EnD Werken dé oplossing: Niko Home Control met hun producten voor traditionele bekabeling. Zo wordt jouw huis nog slimmer. Klaar om je levenscomfort te verhogen?

Als jij volledig wil overschakelen van een traditioneel bekabelde installatie naar domotica, dan kan het kostenplaatje hoog oplopen. Want om deze verandering te bewerkstelligen, zijn nieuwe kabels cruciaal aangezien een domotica systeem op een andere manier is opgebouwd. In de praktijk betekent dit echter vaak slijp-, kap- en/of boorwerk. Of daar een prijs- en renovatie vriendelijke oplossing voor bestaat? Absoluut. Niko Home Control voor traditionele bekabeling ‘to the rescue’ dat bovendien vakkundig geïnstalleerd kan worden door ons.

Maar hoe zit dat nu precies in elkaar? Afhankelijk van jouw wensen én noden kunnen bestaande schakelaars en/of stopcontacten vervangen worden door zogenaamde ‘slimme bedieningen’. Als het ware bedieningsapparaten die draadloos met elkaar communiceren. Waar het geïnstalleerd kan worden? Op elke plek in huis waar nu al kabels liggen.

Wat het voordeel is? De bestaande elektrische bekabeling kan behouden worden zonder ingrijpende slijp- en breekwerken. Met als gevolg dat het budget waarop jij moet rekenen, om een groter comfort te realiseren, veel lager wordt. Zo beperkt het kostenplaatje zich enkel tot de prijs van alle componenten, ‘aangevuld’ met de installatiekosten. Waar jij alvast op mag rekenen? Een professionele installatie door Stephan. Een elektricien in hart en nieren met een passie voor het ‘elektriciteitsvak’.

Dankzij de producten voor traditionele bekabeling van Niko Home Control die wij naadloos kunnen integreren, wordt het bovenstaande mogelijk gemaakt. In de basis komt het erop neer dat, elk stopcontact en/of elke schakelaar, draadloos communiceert met een centrale slimme hub. Zo kan verlichting, rolluiken, stopcontacten, … niet alleen bediend worden met een schakelaar, maar ook met je smartphone via een bijhorende app die overigens erg gebruiksvriendelijk is. Als dat niet handig is?

Heb jij momenteel dus een elektrische installatie met traditionele bekabeling maar wil jij profiteren van de talloze ‘domotica voordelen’? Dan is deze oplossing misschien wel perfect.

Benieuwd naar de mogelijkheden die EnD Werken biedt voor jouw woning, kantoor, …? Neem dan vrijblijvend contact op met Stephan en laat je voorlichten.