,

Waar de uitvoeringstermijn van jouw elektrische installatie vanaf hangt

elektrische installatie

Waar de uitvoeringstermijn van jouw elektrische installatie afhankelijk van is? Een vraag die we bij EnD Werken regelmatig gesteld krijgen. Maar natuurlijk is het moeilijk om hier een éénduidig antwoord op te geven want ieder project is anders en vraagt een iets andere aanpak. Ruw gezegd kunnen we stellen dat hoe kleiner het project, hoe sneller het (hoogstwaarschijnlijk) gerealiseerd kan worden. Hoe groter het project, hoe langer het duurt om tot een mooi en degelijk eindresultaat te komen. De grootste reden voor die laatste is met name het multi gedisciplineerde team dat nodig is om het (nieuwbouw)project te realiseren. Er zijn vaak verschillende teams nodig, ook nog eens in verschillende vakgebieden, om alles tot een goed einde te brengen. Dat wil zeggen dat iedere specialist, in zijn vakgebied, afhankelijk is van anderen. Iets dat het specificeren van de ‘ultieme opleverdatum’ alleen maar bemoeilijkt.

Een van de moeilijkste dingen in de bouw: het bepalen van de uitvoeringstermijn. Je kan dit het best vergelijken met een grote ketting. Indien er 1 schakel tussenuit valt, of er gebeurt iets onverwacht (denk maar aan leveringsproblemen bijvoorbeeld), dan schuift heel de planning op.

Om jullie een beter zicht te geven op hoe wij nu precies te werk gaan, en op welke momenten EnD Werken nu precies afhankelijk is van externe firma’s. Geven we jullie bij deze graag een inkijk. Een korte blik achter de schermen hoe het er nu precies allemaal aan toe gaat.

  • Stap 1: Als eerste zal je altijd een verkennend gesprek hebben met Stephan, zaakvoerder van EnD Werken. Het perfecte moment om samen te kijken op welke manier hij jullie het best kan ondersteunen aangaande jullie elektrische installatie.
  • Stap 2: Heeft Stephan jullie weten te overtuigen? Dan zal in een tweede fase alles uitgetekend worden op papier. Meer bepaald in een elektrisch plan. Hierin wordt opgenomen waar bijvoorbeeld de schakelaars, stopcontacten of verlichting moet komen. Al dan niet aangevuld met een videofoon of laadpaal.
  • Stap 3: Van zodra dit goedgekeurd is, en de ruwbouw er volledig staat, kan hij in een derde fase aan de slag gaan met het slijp-, kap- en boorwerk.
  • Stap 4: Vervolgens kunnen de nodige inbouwdoosjes geplaatst worden waarin schakelaars en stopcontacten geïntegreerd zullen worden.
  • Stap 5: Nadat de inbouwdoosjes vast zitten, kunnen in een volgende stap de leidingen met bedrading worden voorzien. Als laatste worden al de sleuven terug dicht gecementeerd.

Op een dergelijk moment is de rol van Stephan (tijdelijk) uitgewerkt. In die zin dat vervolgens de pleisterwerken op de planning staan. Ook zal de bouw wind- en waterdicht gemaakt moeten worden. Met name door het plaatsen van ramen en deuren. Het dak niet te vergeten. In combinatie met andere zaken zoals het sanitair, airco, …

Als dit gebeurd is, kan Stephan werk maken van de verdere afwerking. Het plaatsen van de verdeelborden, schakelaars, stopcontacten, verlichting, … Het gebeurt allemaal in een handomdraai. Met de nodige professionaliteit en oog voor detail.

Is de volledige installatie nauwgezet gecontroleerd? Dan kan alles gekeurd worden door een extern keuringsorganisme. Is de elektrische installatie gekeurd? Dan kan Fluvius bij jouw thuis de definitieve koppeling met het net verzorgen.
Zoals jullie kunnen zien en lezen zijn er toch heel wat factoren die de eerder genoemde ‘ultieme opleverdatum’ kunnen beïnvloeden. Klaar om van start te gaan met de elektrische installatie van jouw (nieuwbouw)project? Neem zeker contact op en laat je begeleiden van A tot Z.

Wil je meer te weten komen over EnD Werken? Surf dan gerust eens naar deze pagina. Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.