,

Volle kracht vooruit met de bidirectionele lader van Wallbox: de Quasar

EnD Werken Wallbox Quasar

Zoals eerder gezegd in dit blogbericht geraakt bidirectioneel laden meer en meer ingeburgerd. Niet alleen bedrijven hebben hier baat bij maar ook particulieren. Een trend die EnD Werken niet is ontgaan. Ook onze fabrikanten zitten niet stil en spelen hier op in. Zo heeft Wallbox recentelijk de Quasar geïntroduceerd: de eerste bidirectionele lader voor thuis. Benieuwd naar alle nieuwigheden?

Mocht je ons vorige bericht gemist hebben: kort door de bocht kunnen we stellen dat je met bidirectionele laadtechnologie jouw elektrische voertuig zowel kan op- als ontladen. Zo kan je je huis van stroom voorzien met de accu van je wagen. Er is zelfs de mogelijkheid om stroom te injecteren in het elektriciteitsnet. Als dat niet handig is?

EnD Werken Wallbox Quasar

De Wallbox Quasar is ontworpen met de volgende gedachtengang: elektrische voertuigen laten fungeren als krachtige energiebronnen. Benieuwd naar jouw voordelen als je beslist om de Wallbox Quasar te laten installeren door EnD Werken?

  • Flexibiliteit: Gezien de bidirectionele werking van de EV-lader, kan jouw elektrische wagen nog flexibeler ingezet worden. De elektrische auto kan niet alleen als transportmiddel gebruikt worden maar ook als opslag van energie. Beschik je al over een thuisbatterij of overweeg je om een exemplaar aan te kopen? Dan vormt de Quasar van Wallbox een mooie aanvulling.
  • Ontworpen voor thuisgebruik: Wallbox weet exact waar jij als eindgebruiker veel belang aan hecht: compactheid. Een lader die niet al te veel plek inneemt. De Quasar is ‘s werelds lichtste én kleinste DC-oplader. Overigens zijn nog enkele handige functies ingebouwd zoals gezichtsherkenning en gebarenbediening. De bediening van jouw lader: nu nog eenvoudiger.
  • Verbonden met het IoT (Internet of Things): De lader is compatibel met Wi-Fi, bluetooth, ethernet of 4G (optioneel). Je kan eenvoudig verbinding maken met smart devices.
  • Lagere energietarieven: Met de de Quasar wordt je in de mogelijkheid gesteld om laadsessies in te plannen. Zo profiteer je onder andere van lagere energietarieven tijdens daluren. Alles blijft ‘beheersbaar’ in de myWallbox app op elk moment.
  • Geen wifi? Ben je op een plaats waar je geen verbinding kan maken met het internet? Dankzij de ‘onboard intelligence’ beheer je je laadsessie door middel van bluetooth.
  • Groot vermogen: Doordat de Quasar overweg kan met vermogens tot wel 7,4 kW, kan deze EV-lader ook de ‘grote jongens’ aan wat betreft elektrische voertuigen.

Stephan stelt jou in de mogelijkheid om het bovengenoemde verder aan te vullen met het optionele ‘Power Boost’. Hiermee maak je je oplader nog intelligenter met de dynamic load balancing oplossing die helpt om stroomuitval en verrassingen in de energierekening te voorkomen. Power Boost meet het energieverbruik van je huis en past de laadsessie van je elektrische wagen automatisch aan volgens de capaciteit van het lokale elektriciteitsnet.

Wil je meer weten over de Wallbox Quasar? Of ben je benieuwd naar de integratiemogelijkheden voor jouw elektrische wagen? Dan ben je bij EnD Werken aan het juiste adres. Zaakvoerder Stephan helpt je graag verder met een glimlach. Neem zeker contact met ons via deze pagina. We staan voor je klaar.