laadpaal energietransitie

Het staat als een ‘paal boven water’: de energietransitie is momenteel niet meer weg te denken uit ons leven. De overgang naar een veilig, duurzaam én betaalbaar energiesysteem is volop bezig. Eigen energie opwekken door het gebruik van ‘duurzame alternatieven’, groene energie verbruiken wanneer deze voorhanden is, … Het zijn maar enkele voorbeelden die duidelijk aantonen dat het nu, meer dan ooit, belangrijk is om zorgvuldig om te springen met de verschillende energiebronnen die beschikbaar zijn. Met een vooruitziende blik op de toekomst geeft Stephan van EnD Werken alvast een goede raad aan alle automobilisten die momenteel rijden met een wagen op brandstof (diesel, benzine, …).

Ben jij van plan om in de (nabije) toekomst te gaan bouwen en/of verbouwen? Dan loont het vaak de moeite, zoals eerder aangehaald in dit blogbericht, om enkele jaren vooruit te kijken. Wat zijn jouw energiebehoeften binnen 5 jaar? De kans is erg groot dat die zullen ‘verschuiven’. Zeker als je kijkt naar de energietransitie die volop bezig is.

Momenteel rijd je misschien wel met een wagen op benzine, diesel, …, maar zal dat binnen X aantal jaren nog steeds hetzelfde zijn? Een zeer goede vraag die je best al op voorhand stelt, nog voor je een (ver)bouwproject aanvat. Beslis je later om over te schakelen op elektrisch rijden en heb je vroegtijdig beroep gedaan op Stephan tijdens het bouwproces? Dan liggen de wachtbuizen én nodige kabels alvast klaar voor de laapaal indien je op een bepaald moment besluit om een elektrische wagen aan te kopen.

Vervolgens kan alles zeer efficiënt geïnstalleerd én afgewerkt worden omdat de nodige voorbereidingen al getroffen werden in een eerdere fase. Een vlotte uitbreiding die professioneel wordt gerealiseerd door EnD Werken? Daar mag je op rekenen.
Zou je bij de verbouwing, of het zetten van een nieuwbouw, niet de hulp hebben ingeroepen van EnD Werken? Dan is de kans vrij groot dat er heel wat meer werk nodig zou zijn om ervoor te zorgen dat de laadpaal de nodige stroomvoorziening heeft.
Op deze manier voorkom je dus overbodige kosten die, normaal gezien, niet nodig waren geweest. Denk maar aan het openbreken van een oprit bijvoorbeeld om de kabel, voor de laadpaal, te leggen.

Zoals je ziet: de meerwaarde van een elektricien met de nodige ervaring, kennis én expertise is cruciaal. Zelfs als je denkt hem/haar niet nodig te hebben. Ga je met Stephan ‘in zee’? Dan worden dergelijke situaties resoluut voorkomen. Benieuwd wat EnD Werken voor jou kan betekenen op vlak van elektriciteit, domotica, verlichting, laadpalen, videofonie en/of ventilatie? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder.