,

De laadpaal is fiscaal nu (nog) aantrekkelijker geworden

Laadpaal EnD Werken

Vandaag de dag zijn elektrische wagens niet meer weg te denken. Ze maken integraal deel uit van onze mobiliteit. Eén van de grootste verschillen met zijn ‘brandstof vretende’ concurrent kan je waarschijnlijk al raden: het kostenplaatje. Het financiële aspect van een elektrische auto is helemaal anders. Niet alleen wat betreft de aankoopprijs, maar ook wat betreft de plaatsing van een bijhorende laadpaal om de wagen zo efficiënt mogelijk op te laden.

Laten we eerlijk zijn: de plaatsing van een laadpaal is een investering die toch aardig wat geld kost. Maar sinds begin september dit jaar is het fiscaal aantrekkelijker geworden. Niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven. De overheid heeft een steunmaatregel in het leven geroepen met als doel: de aangroei van laadinfrastructuren voor elektrische wagens in ons land fors te laten stijgen.

Heb jij dus recent je steentje bijgedragen voor een milieuvriendelijkere toekomst door de plaatsing van een laadpaal door EnD Werken? Al dan niet bij jouw thuis of op jouw bedrijfsterrein? Dan mag je uitgaan van de volgende steunmaatregelen.

Fiscale steunmaatregelen: voor particulieren:
Wie nu dus thuis zelf een laadpaal plaatst, mag vanaf 1 september 2021 rekenen op een belastingvermindering van niet minder dan 45 procent. Een financiële tussenkomst die wordt geboden voor zowel eigenaars als huurders. Er wordt wel een maximum bedrag toegekend van € 1.500,-. Daarenboven is het belangrijk om te melden dat het moet gaan om een intelligent laadstation dat enkel en alleen gebruik maakt van groene stroom.

Voor particulieren zal het fiscaal voordeel stelselmatig afgebouwd worden. Op die manier wil de overheid mensen stimuleren om sneller over te gaan tot een dergelijke investering. Naar verwachting zal het voordeel vanaf 2023 afgebouwd worden naar 30%. In 2024 zakt dat percentage naar slechts 15%. Snel zijn is dus de boodschap.

Fiscale steunmaatregelen: voor bedrijven:
Maar de overheid heeft ook aan de bedrijven gedacht. Want zij krijgen een belastingvoordeel indien ze investeren in één of meerdere laadpalen. Tot 2023 ontvang je als bedrijf een fiscaal voordeel tot 200%. Daarna wordt dat teruggeschroefd naar 150%.

Een belangrijke voorwaarde die je zeker niet mag vergeten: deze steunmaatregel geldt enkel indien de laadpaal (semi-)publiekelijk toegankelijk is voor derden of buurtbewoners. Bijvoorbeeld op de parking van het bedrijf.

Zoals je ziet, een mooie financiële steun die je krijgt wanneer je als bedrijf of particulier investeert in een laadpaal. Heb jij een elektrische wagen maar nog geen bijhorende laadpaal? Wil jij graag dat jouw auto in een mum van is opgeladen zodanig dat je altijd klaar bent om eropuit te trekken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij, bij EnD Werken, ontzorgen je graag door de aanleg van een professioneel laadsysteem dat naadloos integreert met jouw bestaande installatie. Nieuwsgierig naar hoe dat er kan uitzien? Bekijk dan zeker eens deze realisatie en laat je inspireren.

Wil je meer weten over EnD Werken? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief en volg ons ook online.